האם יש צורך במצבה בקבורת סנהדרין?
אנו בשגב מצבות עומדים לרשותך ברגישות ומקצועיות
קבורת סנהדרין היא קבורת נפטרים בתוך כוכים הבנויים בקיר בטון אנכי. על מנת לדאוג לנוחות בעת הקבורה וכמובן לנוחות ולגישה אל הקבר כאשר מגיעים לביקור בבית העלמין מקובל כיום לקבור בקירות בגובה של שלושה קברים לכל היותר, תוך שמירה על מידות הקבר המקובלות מקבורת השדה המסורתית.
לאחר הקבורה מתבצעת הנחת חול ועפר כפי שמתבקש על פי ההלכה ולאחר מכן נאטם הקבר על ידי לוח המתאים במידותיו למידות פתח הקבר.
על פניו – אין צורך או הכרח במצבה. יחד עם זאת, בשל השימוש במצבות בקברים רגילים, גם מי שיקיריו נקברים בקבורת סנהדרין יעדיף להזמין מצבה שתתאים אף היא לפתח הקבר ותהיה מותאמת לסוג קבורה זה. בשל הביקוש למצבות אלה, שהן שונות מהמצבות המיועדות לקבורת השדה – ניתן כיום להשיג מבחר גדול מאד של מצבות שניתן גם אותן לעצב באופן אישי שיתאים גם לאישיותו של האדם שנפטר וגם לקרובי משפחתו העסוקים בסידורי הלוויה, הקבורה ובחירת המצבה.
כאמור – בזמן הלוויה נאטם פתח הקבר על ידי עובד בית העלמין. אין לחשוש מכך שבהיעדר המצבה יישאר הקבר פתוח מפני שלא כך הדבר. גם מי שיבחר שלא להציב מצבה בפתח הקבר יוכל להיות בטוח שהקבר אטום וסגור כפי שנדרש על פי ההלכה וברוב הקברים גם יש מדף קטן שצמוד לקבר על מנת שקרוביו של הנפטר יוכלו להניח זרי פרחים, נרות לעילוי נשמתו או כל מזכרת אחרת שחשוב להם שתהיה קרובה אל יקירם.
כיום ניתן להשיג כאמור סוגי מצבות שונים אשר יתאימו לקברי סנהדרין מבחינת המידות והגודל והן עשויות מכל חומרי הגלם שמהם עשויות המצבות הרגילות המשמשות בקבורת השדה. אפשר לבחור את סוג האבן, את הדגם וכמובן את הכיתוב שיופיע על גבי המצבה. למרות שמדובר בגודל קטן יותר של מצבה – עדיין אפשר להוסיף כיתוב אישי שיסייע לזכור את הנפטר ויספר, גם אם בקצרה אודות חייו ופועלו בטרם מותו. מצבה שכזאת תהווה אמצעי של כיבוד המת.
הצוות של שגב מצבות משתתף בצערכם ופה עבורכם לכל שאלה והתייעצות בהליכי קבורה ובחירת המצבה הראויה ליקירכם.
אנו מזמינים אתכם לפגישת ייעוץ חינם לבירורים עבור סוגי המצבות והכיתוב עליהן וליווי בבחירת המצבה.
למידע נוסף אל תהססו להתקשר אלינו 03-9691150